Meer vrije tijd – Weg met de TV


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares elazığ da evlenmek isteyen bayanlar

Zet je tv uit in ruil voor meer vrije tijd. Lees hoeveel tijd en geld je kan besparen en hoe je het best aanpakt.

imprezy dla samotnychWaarom een artikel over (geen) tv kijken op deze site. Wat zijn de raakvlakken met zelfvoorzienend leven. Het idee heb ik opgepikt op de rizede erkek arayan bayanlar Jeff Fruhwirth. Op een gast interview gaf hij tips over duurzaam leven. Naast tips als je wagen vervangen door een fiets en je eigen waszeep maken had hij ook zijn tv op straat gezet. Mijn wagen kan ik voorlopig niet missen en dat van de waszeep ga ik zeker uit proberen. Maar het idee om je tv weg te doen leek mij wel interessant.

Hoeveel bespaar je?

Denk er eens over na. Hoeveel uren spendeer je zelf per dag, per weer of per jaar voor het tv scherm? Volgens verschillende studies spendeer je ongeveer 22 uur per week achter het televisie scherm ofwel 3,1 uren per dag. Op jaar basis is dat 1.144 uren ofwel 47 dagen per jaar. Geen wonder dat de mensen geen tijd meer hebben om ‘s avonds nog iets te ondernemen.

Je bespaart ook op geld en energie. Op http://www.oldstreettown.com/wordpress/portal-randkowy-hello/ heb je een mooi overzicht van hoeveel je verbruik is voor verschillende types tv toestellen. Als je 4 uur per dag tv kijkt is dat 241 kWh per jaar voor een LCD tv toestel en 389 kWh voor internet en decoder (365 dagen doorlopend). De gemiddelde prijs voor 1 kWh is 8,14 euro voor dagtarief en 5,82 euro voor nachttarief. Laten we 7 euro nemen per kWh dan komen op een bedrag uit van 4.410 euro !!!! Jawadedadde, bij loopt het gelukkig niet zo een vaart omdat ik een aan-uit knop heb op de stekker blok van de tv-installatie wat betekend geen standby voor tv en decoder.

Tip 1: Stopcontact met tijdschakelaar voorzien voor de internet modem - besparing van 112 kWh of 784 euro.

Tip 2: Stekker blok met aan-uit schakelaar voor TV installatie gebruiken.

Gezondheid en sociaal

Je gezondheid is ook een belangrijk aspect, aardappelzaken op de zetel is slecht voor je houding en je hebt minder tijd om te sporten. Je gaat meer snoepen en snacken en krijgt een buikje. En wist je dat je nachtrust er ook onder leidt. Het blauwe kunstlicht van je tv blokkeert de productie van melatonine, het hormoon wordt ook wel eens het slaaphormoon en helpt je vlotter in te slapen.

meer tijd - weg met de tv

We zijn van naturen sociaal, en tv kijken is één van de minst sociale activiteiten. In plaats voor de tv hangen kan je bijvoorbeeld een vriend of vriendin opbellen en goed gesprek voeren of een babbeltje slaan met de buren. Met de kinderen spelen of hen bij het huiswerk helpen.

Extra tijd

Voor mij persoonlijk is extra tijd het belangrijkste voordeel. Als je een voltijdse job hebt en ‘s avond nog wat werk wil doen zoals tuinieren, bloggen of een  bijberoep dan schiet de tijd er meestal aan over. Met andere woorden veel activiteiten die onrechtstreeks geld besparen of opbrengen.

  • Tuinieren: eigen groenten kweken betekend minder groenten kopen
  • Doe-het-zelf activiteiten: kosten van een aannemer uitsparen
  • Werk in bijberoep: extra inkomsten

Stoppen of verminderen

Het is niet omdat je geen tv hebt dat je niet kan genieten van je favorieten serie. De trend verschuift zich steeds meer naar geprogrammeerd tv kijken naar kijken op aanvraag. Hier zijn twee voordelen aan, je kijkt wanneer je wil en enkel wat je wil.

  • Dit bespaart je tijd omdat omdat de reclame wegvalt en je gaat niet zappen en nog meer tijd spenderen door naar andere programma’s te kijken.
  • Je kijkt enkel wat je nuttig en/of echt leuk vindt.

on demand tv kijken

Het grote voordeel aan kijken naar wat en wanneer jij graag wilt is dat het perfect mogelijk is op laptop of tablet. Deze toestellen verbruiken minder en kluisteren je niet vast aan de zetel. Ze kunnen ook ingezet worden tijdens het strijken of het koken.

Conclusie MEER TIJD!

Time management bestaat niet, omdat je tijd niet kan controleren en daarom is tijd onbeheersbaar. Wat je wel kan controleren is wat je met je tijd doet. TV uit is twee uur per dag meer tijd voor in de tuin te werken, tijd om te bewegen, tijd om te praten, tijd voor de kinderen, tijd voor zelfvoorzienend te worden, tijd voor ……….. vul zelf maar aan. Om zelfvoorzienend te leven heb je veel meer tijd nodig dan iemand anders. Je hebt tijd nodig voor te tuinieren, in te maken, …


Ontvang gratis het - 9 zelfvoorzienende tuin tips - e-book.

Schrijf je in en ontvang maandelijks een email update.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

We zullen nooit je email adres doorgeven of commercieel gebruiken! Uitschrijven is op elk moment mogelijk.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares elazığ da evlenmek isteyen bayanlar

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares elazığ da evlenmek isteyen bayanlar