De rustieke zelfvoorzienende lifestyle blog

Welkom op Old Street Town

tuin taken in juniHoi, wellicht heb je deze blog via google gevonden. Welkom en lees gerust even rond en vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Hier vindt je post terug over recepten, decoratie, tuinieren, ecologie, doe-het-zelf en nog veel meer met een focus op zelfvoorziening. Kort door de bocht, een stuk onafhankelijk worden als consument.

Wij trachten het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Geen mambojambo maar praktische tips en info  waar iedereen wat aan heeft. Hoe kan je door paar kleine aanpassingen een beetje meer zelfvoorzienend kan worden.

Het gaat een ontdekkingstocht worden met vallen en opstaan. Onze interesse in tuinier en natuur hebben we al heel lang. Er daar is de afgelopen jaren ook het ecologische aspect bijgekomen.

Kleine dingen kunnen een (groot) verschil maken: enkele kippen houden, een tuintje starten, minder plastiek gebruiken, anders koken of je op een andere manier verplaatsen. Ook mensen die niet veel ruimte of in een appartement wonen komen aan hun trekken: volkstuintjes, balkontuinen, hangtuinen, … .

Waar gaan we het over hebben?

lowimpact ecologisch hobbit huis oldstreettown2We vertellen ons persoonlijk verhaal, we hebben zelf een tuintje op een stuk grond dat we mogen bewerken. Door groenten te kweken volgens het permacultuur principe en te verwerken voor lange bewaring zonder koelkast. We proberen recepten uit met basisproducten. Ook proberen we dingen zelf te maken of te recycleren.

Een tweede pijler zijn interviews en reviews van websites, initiatieven, evenementen, beurzen en mensen met altijd een ecologische of zelfvoorzienende twist. Een mooie voorbeeld hier van is de Zero wast shop van Robuust de winkel zonder verpakking.

Waar kan je ons vinden?

spinazieplantjes plantenOns eerste en belangrijkste medium is deze blog. Daarnaast kan je ons ook terug vinden op Facebook, Twitter, Google+, Pintrest en op termijn ook op youtube met instructie filmpjes en hopelijk in 2015 met een eigen podcast. Op heel wat plaatsen, maar in hoofdzaak staat alle informatie op deze blog en kan je aankondigen en extra info op onze andere sociale media lezen.

Ook onze Nieuwsbrief is heel belangrijk. Via onze nieuws brief krijg je regelmatig updates over nieuwe posts. Maar ook extra informatie en tips die we nergens anders publiceren en enkel reserveren voor diegene die ingeschreven zijn op onze nieuwsbrief. Wacht daarom niet en schrijf je vandaag in en ontvang vandaag nog een ebook met 9 tips om je op weg te helpen naar een zelfvoorzienend leven.

Nieuwsbrief

 

Leave a Reply