Kwak bier van de maand


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares çok güzel hareketler bunlar arkadaşım şarkısı

Het is weer een tijd voor het bier van de maand. Deze maand schenken we een Kwak bier. De geschiedenis, de geur en de smaak komen aanbod. Als trotse eigenaar van een dubbel Kwak glas kan het ook niet anders dat er een blog post van moest komen.

Hier een foto van mijn dubbel glazenhouder met bijbehorende Kwak.

http://www.oldstreettown.com/wordpress/chinese-singles-free/
kwak bier met bijbehorende glazen

Het verhaal achter de Kwak

Achter het Kwak bier en zijn speciale vorm van glas zit een heel interessant verhaal. Ten tijde van Napoleon was Pauwel Kwak een brouwer en eigenaar van herberg “De Hoorn” in Dendemonde. Elke dag kwamen er postkoetsen pauzeren bij de herberg. Maar in die tijd mocht de koetsier zijn gespan niet verlaten om zijn dorst te gaan lessen.

Pauwel Kwak liet daarom een speciaal Kwak glas laten blazen. Een glas dan kon worden opgehangen aan de koets. Op die manier was het glas veilig tijdens de rit en vlakbij om de dorst van de koetsier te lessen.

Ook vandaag nog wordt het bier met zijn unieke smaak in het eigenzinnig Kwak glas geschonken. Een historisch bier met respect voor de traditie en zijn ingrediënten.

lesbian dating site in nigeria
Sfeerbeeld kwak en de koetsier

De kunst van he schenken

Een eerste vereisten is natuurlijk een origineel glas. Volg deze tips voor de perfecte Kwak.

  • Het glas is droog en het bier heeft een temperatuur tussen de 5 en 6 graden
  • Hou het glas lichtjes schuin en schenk het vol. Hou er rekening mee dat er nog twee centimeter schuim in de bol van het glas moet zitten als de schuimkraag de rand van het glas bereikt.
  • Na ongeveer 15 minuten zal de schuimkraag zich stabiliseren op 7 cm van de bovenrand.
  • Schol!

Proef – Ruik – Kijk

Kijk: Kwak typeert zich door een diepe heldere amber kleur en crèmekleurige kraag. Wat een mooi contrast geeft met de blanke kleur van de houder

Ruik: U ruikt een zacht fruitig moutig aroma met een licht kruidige toets, verder aard-achtige aroma’s met hints van banaan en zelfs ananas of mango.

Proef: Een zachte fruitige smaakaanzet, een noga-achtige smaak, een licht kruidig karakter met zoethout toesten die lang blijven hangen overgaand naar een volle smaak van gekarameliseerde banaan. De bitterheid blijft op de achtergrond sluimeren maar komt op het einde pittig door.

how to get friends facebook id
kwak met uniek glas

Beoordeling

Hier boven beschreef ik de geur, kleur en smaak met hulp van de website van Kwak. Want zelf kan ik het niet zo goed verwoorden. Persoonlijk vind ik dit een top bier. Het is een bier van hoge gisting (8,4% vol) dat origineel en goed van smaak is. De zoete nasmaak doet je er aan herinneren dat je best nog een slok neemt. Het moet absoluut uit een Kwak glas gedronken worden, al is het maar voor het kloek-geluid dat je halfweg bij het drinken hoort.

Voor mij zeker een aanrader zowel op een koude winteravond als op een zomers terrasje. Je kan het bijna in alle supermarkten verkrijgen en in het buitenland is het biertje ook goed vertegenwoordigd.

Meer uitleg kan je vinden op de website van brouwerij Bosteels en de wiki pagina.

Voorgaande posts, bier van de maand: Brugse ZotLa Chouffe – Triple Karmeliet

Ik zou zeggen op jullie gezondheid.


Ontvang gratis het - 9 zelfvoorzienende tuin tips - e-book.

Schrijf je in en ontvang maandelijks een email update.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

We zullen nooit je email adres doorgeven of commercieel gebruiken! Uitschrijven is op elk moment mogelijk.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares çok güzel hareketler bunlar arkadaşım şarkısı
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares çok güzel hareketler bunlar arkadaşım şarkısı